CUBALAH MAIN.... BEST!!!!

29 Disember 2010

SEKOLAH BARU...

Asslamualaikum.... tahun baru, sekolah pun baru.. Tahun depan saya akan bersekolah di SMK Agama Pedas.. Akhirnya terjawab jugalah teka teki dimana sekolah saya pada tahun hadapan.. Gembira, takut, risau, dan segalanya bermain di fikiran.... hahahaha.. Nak tau apa jadi nanti? Tunggulah 5/1/11 hari pendaftaran nanti... okla... byeeee


26 Disember 2010

KEPUTUSAN PERLAWANAN PIALA AFF SUZUKI 2010



Assalamualaikum.... yeah!!! Malaysia akhirnya menang dengan agregat 4-2.Walaupun Indonesia jaringkan 2 gol di Bung Karno.. Malaysia tetap menang!!! Tahniah.. DAn.... oleh sebab kita itu juga, PM beri kita cuti esok.. Tapi bagi yg memang dah cuti macam saya ni...... cuti gak la... hahaha.



Terima Kasih!!


...................



Bila dah kalah macam2 lah jadinya kat Indonesia.. Antara yang dipetik dari Berita Harian


"PELBAGAI cara dicari media Indonesia untuk mencetus rasa marah penyokong Malaysia di Jakarta. Antaranya ada yang menyebut dengan bebas bahawa pemain sayap negara, S Kunanlan adalah pemain import dari India."

Import dari India???


...................


Tahniah juga diucapkan kepada Safee Sali kerana dinobatkan pemenang kasut emas..


“Terima kasih kepada rakan sepasukan yang mencipta peluang kepada saya.Pada awal kejohanan saya tidak yakin dapat menjulang piala ini, tetapi selepas beberapa perlawanan, keyakinan saya memuncak untuk muncul juara.
-- Safee

...................




Persembahan cemerlang penjaga gawang Malaysia Khairul Fahmi Che Mat bukan sekadar mampu menarik peminat baru ke akaun Facebook beliau, malah menempatkannya di kedudukan kelima tertinggi di seluruh dunia bagi trend terkini rangkaian sosial Twitter.
Dalam tempoh sejam, penjaga gawang kelahiran Kelantan yang sebelum ini tidak begitu dikenali, meningkat secara mendadak ke tempat kelima, menumpaskan ''Support Timnas'', yang menyokong pasukan bola sepak Indonesia.
Fahmi juga menjadi topik paling popular untuk Twitter di Indonesia.



...................


ANtara gambar2 AFF Suzuki....



Sebahagian penyokong sempat bergambar ketika berada di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) sebelum berlepas ke Jakarta bagi menyaksikan perlawanan akhir kedua Piala Suzuki AFF 2010 di Stadium Gelora Bung Karno.

...................


PEMAIN Malaysia, S Kunalan dijatuhkan penjaga gol Indonesia, Markus Harison Rihihina ketika perlawanan akhir pertama Piala Suzuki AFF 2010 di Stadium Nasional Bukit Jalil.


...................



Sebahagian penyokong Malaysia dan Indonesia bersorak sebelum memasuki Stadium Nasional Bukit Jalil bagi menyaksikan perlawanan akhir pertama Piala Suzuki AFF 2010 antara Malaysia dengan Indonesia.

...................




Sebahagian penyokong Indonesia...
................


Oklah... sampai sini sajalah... Apapun, Malaysia Boleh.. Tahinah TAhniah Tahniah...
Akhir kata ...Majulah Sukan Untuk Negara...

Wassalam...

25 Disember 2010

SELAMAT BERJUANG

Assalamualaikum... Semoga berjaya kepada pasukan bola sepak Malaysia yang akan berlawan dengan Indonesia Ahad ini di Stadium Nasional Bukit Jalil.. Kalau tengok, dua dua kuat dan ada kelebihan terendiri.. Walaupun dulu Malaysia kalah dengan 1-5, tapi tak boleh pandang rendah. Sekarang bila dah masuk final, semangat bertambah lagi.....

SEMOGA BERJAYA!!

MALAYSIA BOLEH!!

12 Disember 2010

UJIAN KHAS SMA

Baru balik dr Sk Syahbandar Abu Bakar.. Untuk ujian khas nak masuk sekolah agama. Ramai org.. Murid2 dah beratus-ratus.Tambah ibu bapa lagi.. Penuh. Saya ujian dekat blok F bilik2.. ada dua org x datang tadi.. Sesi pertama Baca ayat Al - Quran.. Lepas rehat ujian bertulis..

Ada jawi dgn arab.. Yg jawi tu kira bolehla jawab.. Arab mula-mula suruh tulis nombor arab.. Lepas tu ada gambar tulis jawapan yg betul. Gamar badminton, bola jaring, polis, lori banyak lagila... Yg pasal permainan ni pernah belajar masa KAFA. Tapi x berapa ingat.. Hentam aje la.. nasibla.. Betul x betul nak wat camne??

Ari khamis ni ujian masuk MRSM pula kat Gemencheh... Errrr... kena baca2 la skit... huhuhu.... Harap2 dapatla jawab nanti...........

30 November 2010

22 November 2010

3 EMAS LAGI

Sekarang kita dah mendapat 6 emas 11 perak 8 gangsa.. Maknanya hanya tinggal 3 emas untuk mencapai sasarannya... Malaysia Boleh!!


CUTI SEKOLAH...

Cuti sekolah dah bermula... Bosan plak duduk rumah.. Seblum ni excited nk cuti, bila dh cuti, bosan plak.. Rindu kat kawan2.. huhu... Bila la gaknye nak jumpa.. Tahun depan la nmpaknya masa hari anugerah cemerlang.. InsyaAllah



Semasa Hari Graduasi Tahun6

15 November 2010

1 GANGSA LAGI...

Malayia mendapat 1 lagi gangsa melalui pasukan ekuestrian...




Dan berita yang diterima ialah :

Malaysia peroleh pingat emas pertama Sukan Asia Guangzhou menerusi Chai Fong Ying dalam acara wushu kategori Tai Ji Jian dan Tai Ji Quan, sebentar tadi.


Bola sepak Malaysia kalah kepada Iran dengan jaringan 3-1.. Satu gol tersebut dijaringkan oleh Norshahrul Idlan Talaha melalui penalti... Mereka tetap berjaya keran hanya 3 gol yg dapat dihasilkan oleh Iran kerana Malaysia hanya tinggal berapa pemain simpanan sahaja.....


Buat masa sekarang Malaysia berada di tempat yg ke-7..

13 November 2010

MALAYSIA VS CHINA




3-0..Huh..... hebat!!! tengok x semalam??? 7kad kuning dan 3 kad merah..Semuanya milik Malaysia.. Malaysia main dgn 8 org.. china plak 11+1... Adil ke tu??? hishhhh... xtaula.. Tp gol tu pun sbb dpt sepakan percuma 2 dan 1 penalti.. Klu x,, xdpt gak gol... Tp... tahniah kat Malaysia sbb walaupun 8 pemain tp hanya 3 gol aje yg dapat kat china.. Teruskan usaha!!!








09 November 2010

TAHNIAH MALAYSIA...


Tahniah buat Malaysia yang berjaya menumpaskan Kyrgstan 2-1.... Sungguh membanggakan.. Walaupun ramai pemain2 utama yg x beraksi kerana cedera.. tp, boleh menang gak... Lepas ni mintak2la menang gak lwn Jepun dan China... bUkan calang2 pasukan tu.. so.. good luck Malaysia!!!!!!!!!!!




Jersi baru Malaysia... cantik x..

Cantik...... baik punya!!!!!!!!!!

23 Oktober 2010

NEGERI SEMBILAN VS KELANTAN

Haahahhaha..... akhirnya!! N9 masuk final.. walaupun kalah kat STAR tapi menang kt johor.. tahniah2. Lagi skali n9 akan menentang klantan di bukit jalil.... Yeah!! sejarah akan berulang... hehee.. tapi tahniah gak la kat johor fc n kedah.. dpt gak masuk sparuh akhir..! drpd pasukan2 yg lain kan??? eerrmmm...


Harap2 'eksiden' tahun lepas xjadi lagi la... smalam pon ade.. baling botol.. xtau la.. anggota keselamatan nnt ramai.. klu xdpt halang gak, baik x yah ade security.. tp penyokong pon kena lah jaga diri! xkan nk org jaga kita! xgitu kan?




Final nnt 30 hr bulan... lepas balik cameron,, he3! lpas smpai umah, mesti cepat2 bukak tv.. sempat kot... balik dlm pukul 9.00 malam. klu tgok, dua2 pasukan kuat2. so,,, dua dua ade pluang... tgok kat fb mcm2 dah org komen.. hahah.. ade yg ckp 7-2 10-0 n mcm2 lagi la... pe2 pon slamat berjaya sang rusa!!!!!!!!!!!!

HOBEN JANG HOBEN



04 Oktober 2010

GAMBAR YANG DI EDIT

UNTUK TONTONAN JE







Thanksss

Asslamualaikummm.... dapat award drpd mummyalesya... thanks ye!!


23 September 2010

MERDEKA!!!

Assalamualaikum.... huh! akhirnya.... Merdeka! Merdeka! Merdeka!.. UPSR dah abis.. dapat lah relaks2 sikit.. n dapatlah aman n tenteram sikit nak tengok bola.. Nnti N9 lawan Kelantan.. urrmm... mesti tengok ni.. hehe. tp masih ade peperiksaan akhir tahun. xpe.. Esok mungkin bincang kertas soalan.. tp kertas satu je la.. hm... cikgu kate sains saya salah 2 jer. tp xtaulah... mintak2 betul lah 2... ape-ape pon rasenya, UPSR lebih senang lah skit dr canang n percubaan.. Betullah apa yg org cakap selama ni.. keh keh keh. Diaorang kata pasni buku dah tak pandang dah. Amboi2.. ade 3 bulan lagi ni. Ha! lagi satu yg tak best kena jadi pengerusi kat perhimpunan bulan ni n bulan 11. dah lah dgn ketua pengawas 2... xsuka3. sbb apa? dia 2 bersubahat dgn *****.. Tu yg marah tu... geram betul lah.. Dia 2 lelaki yg dia ni pompuan.. Lelaki pulak yg ikut cakap pompuan.. hish... xtau la. kat skolah ni ada mcm jenis perangai. Org yg kita percaya jugak lah rupanya musuh dalam selimut tu... kesian.. Tapi x pe. kite tengok je la apa balasan yg akan dia dapat nanti.. Mula2 tgok keputusan UPSR dia nanti... Kalau teruk mungkin Allah dah balas... hmmmm.. mintak2 lah dia sedar nanti.. Sekarang blum sedar agi 2. Yelah kawan baik die ade. Pengganti saya pun dah ade kan.. Skarang ni die tanya soalan dekat "pengganti" tulah... Sebenarya die (*****) dan kawan die tu blagak sombong je x nk tanya kat saya tu.. Mcm dah pandai sangat.. Tp tgok2 "pengganti" tu sebenarnya tanya saya balik.. hahaha. Tengok, balik2 kesini jugak peginya jawapan tu. Mcm food chain tau.. tapi ni answer chain. consumer saya.. haha. Hah! ingat nk tulis sikit.. dah lebih pulak.. ok la byeee

18 September 2010

DOAKAN YANG TERBAIK!!

Assalamualikum. Pada 21/9/10 - 23/9/10 Selasa hingga Khamis nanti murid2 tahun 6 di seluruh Malaysia akan menduduki Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR). Termasuklah MARDHIAH ABDULLAH. Saya akan menduduki UPSR di dewan Sekolah Kebangsaan Dato Klana Maamor. Hari Isnin adalah mata pelajaran BM Pemahaman dan Penulisan serta Matematik paper1. Selasa hanya Matemaik paper2 dan Rabu Sains n Bahasa Inggeris.... Jadi doakan lah yang terbaik pada hari tersebut ye!!!! Moga2 calon2 yg lain juga berjaya dan semoga mendapat 5A!!!

14 September 2010

Photo Albums at WiddlyTinks.com





Scrapbook at WiddlyTinks.com




Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com



Scrapbook at WiddlyTinks.com




Photo Albums at WiddlyTinks.com
P


Selamat hari raya!!

10 September 2010

HARI RAYA!!


Assalamualaikum........ SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR BATIN... Ni dah masuk raya kedua.. mesti sibuk raya umah sedara mara kan..... Nak kongsi persiapan sebelum hari raya ni...












Bacalah pantun ini...

Terbang tinggi si burung kenari
Burung Kenari peliharaan Fatin
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Minta maaf zahir dan batin..

Daun pandan dan daun kari
Daun pisang buat ketupat
Lebaran ini menjelma lagi
Untuk disambut seluruh umat

Letak lemang dalam raga
Letak juga sebuah pelita
Bersalam salaman bersama keluarga
Ampun maaf turut dipinta

Pat-pat siku lipat,
Hari Raya makan ketupat

Pat-pat siku kiri,
Selamat hari Raya Aidilfitri

Pat-pat siku kanan,
Hari Raya makan penganan.....

19 Ogos 2010

HIDUP SEMULA

Assalamualaikum...... dh brape minggu ntah x update ni... nk kata x dek masa bukak fb bleh plak.. haha. Sebnarnya mls. Rasanya blum terlambat lagi nk ucapkan Selamat Berpuasa kpd semua umat Islam di Malaysia... Ucap selamat hari raya rasanya x sesuai lagi masa ni.

Biasanya bila nak raya ni kan (belum abis setengah bulan puasa dah nk cite psal raya)... kita ni (murid2 skdkm tahun6) selalu main2 balas kad raya. Ye! mmg ade dah skarang ni sms fb emel n sebagainya tp rasa mcm x best tau sbb klu kad raya ni leh simpan kenang kenangan. ni klu setakat anta emel nnt delete.. x gitu kan?

Tp belum lagi tiba masanya... kad raya pon belum nmpak batang hidung lagi.(kad raya ade batang hidung ke?) Apa2 lah kan. Jd diharap kwn2ku semua bersabarlah ye untk terima kad raya drpd Mardhiah. Be patient ok?

Ok kita tukar topik plak lah.. Semenjak 10 menjak ni kan... kita tgok dh ramai mrid2 yg kat skolah ni ade fb. ari tu tahun 6 mula2 ditubuhkan hanya 3 org.. skarang dah 7 orang... itu yg kita tahu, yg merahsiakan fb diaowg (tuk tujuan tetentu)tu x tahu lagi.

Bile dah add mengeadd nikan, mula peperangan gambar.. bukan ambik gambar jadikan peluru tembak.. ini lebih kurang cam perli mmperli.. ade lah kan yg jeles ni ejek gmbar kucing. Org xdek kucinglah katakan. hah! Yg mengejek ni gambar naruto & sasuke. Lagilah teruk kan. Tp yg sasuke ni dah tukar gambar. gmbar cam nk terbang ke ape tah. hmmm biarlah diaowg tuh.....

Ha. ade satu berita. Guru Besar dah pindah... tadi majlis perpisahan dia. Hmm... lama gak lah ucapan,persembahan,penyampaian hadiah... sampai pkul 10pagi... kebahagian dalam perpisahannnnnn

Okla byeeeeeeeeee

31 Julai 2010

SELANGOR JUARA LIGA SUPER



Assalamualaikum... nmpaknya Selangor ialah juara liga super tahun ni dua kali berturut-turut. Gol Amirul hadi zainal yg pertama tu nmpak senang je masuk. Dia tanduk perlahan je. Tapi yelah nk wat camne. Selangor mmg hebat. Gol kedua penalti confem masuk la.Klu x masuk xtaulaaa. Tapi walau mcm mana pon,Terengganu ttp hebat juga. Penjaga gol Sarbinee Allawee tgok mmg bagus. Byk percubaan Selangor yg dia dpt tangkap...


Walaupun N9 x menang tp tahniah sbb 5-0 kalahkan Pahang.. Hebat apa? Jadi skarang ni N9 kat tempat ke5.. Tercapai jugalah hajat Wan Jamak nak duduk kat tempat Top5. Mmg xsangka la kan 5-0. Ish3 entahla x tau ngan pahang ni apa dah jadi..


Tp macam mana pon tahniah kat Selangor .ikhlas ni. hahaha. N9 ada 1lagi perlawanan.tp ttp tempat ke5.xleh turun xleh naik. ok sampai sini je. bye

15 Julai 2010

CATATAN HARI INI

Assalamualaikum... nmpaknye canang2 dah abis. DAN........keputusannya???
Huhu... sama cam canang1 4A 1B. Tp dulu math ygB dan sains yg paling tinngi.. Tp skarang sains B math plak paling tinggi.. geramnye
Knplah x dapat2 5A.Entahlah. Tp ckgu kata nnti ade satu gi percubaan. Mmgla tp rase cam susah n frust tau sbb penat jew bace buku,wat latihan sume wat zoom a lah... jd rase cam xbergunalah kan.. Tp kite akan berusaha jugaklah tuk dapat 5A pra upsr nanti.. but xdek lah excited sgt cam mula2 nk canang 1 ari tu..
ok. kite lupakan cite canang tu dulu.. ari ni ade banyak perkara nak tulis. ok yg kedua worlcup pown dah abis kan. tp bola ttp ade liga super n liga perdana. nk cakap pasal liga super

N9 sok akan lawan dgn Perak.. huuu arap2 menang lah!



Sbb skarang ni N9 tempat ke7.. Perak kat bwah2 tu.. Xkan la xleh menang malu jer tau. Menang 9 kali kalah pown 9 kali.. he sungguh hebat kan? 9-9-9 hwahahahha. Yg penting ttp sokong N9 selama-lamanya. yewla nama pown orang nogori.. msti sokong negeri sendiri....
Dan yg ketiga nak cakap pasal Manchester United, Chealsea dan bendera Englad. Bukan nk cakap pasal negara tu pemain ke jurulatih ke menang kalah ke.... anti mu ke bukan! tidak2x
Nak cakap pasal org (islam) peminat 3-3 yg pakai baju ade gambar ni..


Ok cube tengok tul2.. xkan x prasan. gambar pe kat tgh2 tu?Yg benda merah tu ape n ape yg die pegang? Rupe cam ape tu? xyahla cakap sbb xkan x tahu kot.. kalau tahu cube fikir sanggup ke kite pakai baju gambar ni? boleh ke? xpe ke? x salah ke?

Ini pon... boleh ke ? xsalah jadi peminat pasukan bola sepak ni (aq pon minat chealsea tp xde baju gambar ni)... tapi kena pikir dari hujung rambut ke hujung kaki. gambar die bentuk die dan sebagainya.

Ini yg paling terang sekali.. tp ade jugak org Islam pakai baju ade gambar ni. x mustahil ade yg x kesah bab bab ni..
Jadi kita kena fikir dulu seblum wat sesuatu.. jgn main sedap jek. x bule x bule. Cam kite ckp tadi minat pasukan tu xpe.. bagi sokongan ke.. xpelah.. tp pikir dulu.. Sbenarnya seblum ni kite pown x prasan. tp masa blaja agama tajuk syirik ari tu ade terkeluar soalan 'ustazah, boleh ke pakai baju yg ade gambar mu kat baju tu' ni drpd budak lelaki yg minat kat mu lah ni.. pastu ustazah cakap la kan sanggup ke kite pakai baju tu? Allah x marah ke? Bukan syirik ke?
Kite ni x brapa tau la.Cume menyampaikan aje.. ingat mengingati sesama Islam... kan? seblum tu minta maaf kalu ade yg terasa or tersalah cakap... Wallahualam
Dan yg terakhir nk bagi award kat
Ni je yg sempat cari.. ok jemput2 ambik k?
GlitterFly.com-
Ok bye!!!!!!!!!!!!!!!!!