CUBALAH MAIN.... BEST!!!!

30 Jun 2010

AWARD KE 9

Assalamulaikum.. ok yg ni ialah award yg ke9 kite dpt.. award ni drpd timtim.. tq bebanyak ye!!

Jadi ari ni kite bagi award ni kat 5 org yg bertuah

Kak Imun
Whitey Mommy
Ustaz Love
Mardhiah
Misz_nierah


we!!!

24 Jun 2010

BRAZIL LWN PORTUGAL

Assalamulaikum... ok ari ni nk ckp pasal worldcup brazil lawan portugal. dua2 tu mmg hebat. Brazil ranking 1 n portugal 3 .. mesti best tengok ni. tp brazil ttp pilihan!!! brazil mst menang.. tp x mustahil klu portugal leh kalahkan brazil sbb ari 2 diaorg mng besar lwn korea utara tu... 7-0 tu!! Alah mmglah bule menang sbb korea 2 xdelah kuat sangat kan???? Diaorg akan lawan kat stadium Moses Mabhida,Durban.

VS

he3



besar punye! cantik x

Tp.... kalau seri portugal n brazil ttp masuk pusnigan ke2.. tp biarlah dpt mata penuh. klu dapat 7 je xbest lah.. he3 Xpe apepon kite tunggu dan lihat wait n c....

Robinho

Ronaldo

Ok bye

19 Jun 2010

SEKOLAH BALIK

Assalamulaikum.... baru lepas balik kenduri kawin.. ok sebnarnye kite nk ucap ...SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH... kpd bdak2 skolah yg masih bersekolah cam kite ni dan ckgu2 semua.. ade negeri yg dah mula skolah esok n ade yg ari isnin nanti..

Bila pergi skolah nanti mesti kena sapu kelas tu dulu yg dah berhabuk sbb 2minggu x guna. yg teruknya org yg bertugas ari isnin lah... nasib baik kite ari selasa. selamattt dan mulalah nk kuarkan beg skolah perkakas skolah dr dlm stor tu... mesti dh berhabuk kan.. lepas tu mula lah balik kerja rumah n kena bangun awal ..

Masa cuti leh lah bangun lewat! tp bila skolah klu lewat kena tulis nama.. anta kat guru besar.. hmmm siaplah. lagi masa cuti leh tengok kartun pagi2.. nnti dah x leh dah.. tengok buku ajelah jawabnye kan kan kan?????

Tp ade gak yg excited nk gi skolah. sbb boring dok umah kew.yelah x dek kawan kat umah.. bile gi skolah dpt jumpa kawan. minx2 nnti sume ade cukup! nnt tengok sorang dah ilang.. yelah xuti kan? mcm bole jadi. ade yg balik kampung x balik2 ke...


ok sampai cni je bye bye byeeee

13 Jun 2010

HARI ISNIN...

Assalamualaikum. huh alhamdulillah... baru abis makan.. lauk sambal ikan sembilang n sayur bayam.. ikan sembilang is my favourite!!! yummy... makan bayam plak bule jadi popeye the sailor man.. tut tut!!! he3..dah lama x berentry dlm blog ni...entahlah rasa cam mals lah plak.... pukul 11 30 tadi baru balik dr klas tambahan.. tadi ialah sains. sok lak bengkel sains. cikgu tuisyen kite gak yg datang. hmm ari rabu bengkel bm xtau lah cikgu dr mana datang..

OK.. sebenarnya ari ni nak cite pasal lagu Kebahagian Dalam Perpisahan.. taukan lagu Shahir yg skarang ni selalu dimainkan di stesen2 radio kite kan.. sebenarnya kite pon suke lagu tu... sbb tu nk wat entry pasal lagu ni.. he3 bestkan lagu tu? meh kite dengar e....



Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagian Dalam Perpisahan.....

08 Jun 2010

AWARD KE 7 N 8

Assalamualaikum... semalam kite bagi 6 org 'award' kan.. ari ni dapat 2 award drpd unniesya n iqa.. tq bebanyak e...




ni award happy namenya... 7th

ni award ke 8th... tq2....

06 Jun 2010

HAPPY HOLIDAY!!

Assalamualaikum..... apa khabar semua??? sihat?? alhamdulillah... hari ni kite nak bagi award kat beberapa rakan blogger kite... kalau besanya bagi award tuk cute blog,nice blog,creatuve blog n sebagainya... ha yg ni lain sikit la.. he3 tukar selera. kite nk bagi kat rakan2 yg pernah bagi award kat kite lah kan... cam kenang jasa... he he he.. award ni bernama HAPPY HOLIDAY!! yg dibawakan khas untuk anda oleh ana mardhiah... ceh!! cam dj radio lah pulak.... ha3 ok. kpd yg tesenarai ni ambil lah ye award yg x seberapa ni e.. yela wat sendiri... hu3 ambil3 jgn malu....

Dan kpd yg lain juga.. yg membaca blog mardhiah ni diucapkan selamat bercuti juga.. xkisahlah pergi mana2 pon. tp jgn lupa beli buah tangan tuk kawan2 gak! mcm nazira balik kelantan n thailand tp habuk pon x dapat... cite kat kwn2 bukan main best gi... hmm... nazira jgn marah tao! gurau je...

Hmm... sebelum terlupa semalam kite ade sms elien... kawan lama yg dah berpindah ke bentong ari 2.. die kate die balik kampung... yelah dah lama x balik kan... he3..kpd elien selamat pulang ke kampung!! dan jgn lupa balik sekolah balik... hahahhahaha

ini senarai nye ye iaitu seramai 6 org yg bertuah......

kina
fateen
fara myra
hafiza suraya
unniesya
iqa


GlitterFly.com - Customize and Share your images

ini untuk mereka2 tu e...
tahniah!

ambiklah e 'award'$ yg x seberapa ni..... bye!!

05 Jun 2010

KUCING LAGI

Assalamualaikum..... selamat bercuti !!! maklumlah cuti2 minggu... tp ade gak yg kena keje... kna??? xpe2.. dpat gaji... keje rajin2 ye. jgn curi tulang plak! ok rasenye dh lama x tulis enteri pasal kucing kan... dah lame gak kite xjumpa kucing... mmg dah lame sngat!! kucing yg biasa masuk rumah tu pon x dek... x tau mane die menghilang.. ha ari ni kite tgk gambar kucing ni...


pernah tengok x kucing dgn itik?? betul2 tau bukan dlm mimpi. mesti x kan? kalau ade mesti bergaduh?? ye ke? entahlah.. kite x bela itik mane nak tau kan? tapi antara anak kucing anak itik anak ayam mane lagi comel???


yg ni anak kucing kat bawah... he3 tengok muak die.. muka seposen kan. kucing pon tau muka seposen... tapi ok lagi muka die drpd muke org yg merajuk tu.. kan??



ni plak kucing belang!!! dh nampak cam lanun somalia lah plak... eh bukan2. he3. tengok ekor die naik atas.. mcm signal... hahahhaha... geram je tau nmpak kucing ni!! rase cam nak picit2. same cm budak2 kecik tu...



kucing yg baik dan bersopan santun... tgk die duduk.... bersimpuh tau! x cam kite bersila je.. mate die siap kenyit lagi 2. duduk tengah panas. kang demam lah plak... eh pernah dengar ke kucing demam? kalau ade die makan ubat ape?? camne nak tau die demam ke x? leh rase dahi die ke? guna temometer ke? sape nak jawab??? kalau x de.. lu pikirlah sendiri!!


taman bunga! kucing ni gi lawat taman bunga ... ha3... ni taman bunga kucing tau.. tengok tu die tengah tengok pe tu??? atau tengah berangan.. kucing pon berangan? entahlah.. kalau lah leh cakap ngan kucing tanya die.. best x jadi kucing?? nnti die cakap x best sbb kene kejar dgn anjing cam tom n jerry... hahahahaah pe pe pon sayangilah kucing dan binatang2 yg lain sbb mereka makhluk Allah juga ..... sekian



03 Jun 2010

AWARD KE-6

Assalamualaikum.... huh dh lama x berada d alam maya ni... yelah bz lah katakan... x de masalah nk bukak blog ni.. ha ni barulah ade masa sket.. tupon curi2 masa ni.. he3.. bile bukak je tadi tgk ade award tuk kite...
Award ni drpd iqa.. tq bebanyak iqa... comel bear ni tau die bagi.. skali lagi time kasih..... he3..

Cuti ni nmpaknya 'TIADA CUTI BAGI KU' ... nk tau nape?? ade kelas tambahan!!! 2 minggu berturut2 plak2.. minggu pertama dan kedua... hu hu hu. ciannya .. tp biasalah tahun6 nk periksa dh kan mestilah blajar lebih kan.. ohye tq kat miszterra sbb ucapkn tahniah... mekasih bagi dorongan kak e..oklah gak 2 kak no2... kan kan kan????

Berbalik pd cuti tadi,rasanya mesti ramai yg dh terima kertas warna putih drpd saudara mara kawan2 jiran2 dan sebgainya kan... dan mesti dh tanda kat kelendar tarikh2 yg penting dlm cuti ni.. mesti dh ade yg beli baju ikut tema diaorg kannnnn... paham x??? sape pandai cube teka ape maksudnya????

Betul3..... JEMPUTAN KAHWIN lah!!!!!! biasanya org wat mjlis kenduri ni masa cuti!! tul x? rasanya kite pon banyak!! tp berturut2.. lepas 5 ari bulan 6plak... patu 10lah dan seterusnyalah... mesti pergi sbb org dh jemput kan??? wajib pergi.. kalau pergi pon x rugi sbb kite dtg mkan je kan...

Mesti ade gak yg ari die bertindih... maksudnya sama tarikhlah.. mesti xtau nk pergi yg mana kan... tmbahan lagi kalau satu kat slangor satu kat johor.. ha mana nk gi??? tp kalau antara keluarga ngan kawan mesti utamakan keluarga kan... jadi pandai2lah.. mesti bijak membuat pilihan....

OK lah... masa semakin mencemburui kita... masa pon tau jealous... he3... nk smabung wat kerja.. ade banyak kerja lagi... rasanya ari ahad ni lah kot bukak ternet gi... xtaulah tengok keadaan dulu... tp kalau kpd kwn2 yg dtg ke blog ni tp kite xvisit back.. sorry banyak2.. nnti kita visit kembali k??? tq2222

Assalamualaikum