CUBALAH MAIN.... BEST!!!!

23 September 2010

MERDEKA!!!

Assalamualaikum.... huh! akhirnya.... Merdeka! Merdeka! Merdeka!.. UPSR dah abis.. dapat lah relaks2 sikit.. n dapatlah aman n tenteram sikit nak tengok bola.. Nnti N9 lawan Kelantan.. urrmm... mesti tengok ni.. hehe. tp masih ade peperiksaan akhir tahun. xpe.. Esok mungkin bincang kertas soalan.. tp kertas satu je la.. hm... cikgu kate sains saya salah 2 jer. tp xtaulah... mintak2 betul lah 2... ape-ape pon rasenya, UPSR lebih senang lah skit dr canang n percubaan.. Betullah apa yg org cakap selama ni.. keh keh keh. Diaorang kata pasni buku dah tak pandang dah. Amboi2.. ade 3 bulan lagi ni. Ha! lagi satu yg tak best kena jadi pengerusi kat perhimpunan bulan ni n bulan 11. dah lah dgn ketua pengawas 2... xsuka3. sbb apa? dia 2 bersubahat dgn *****.. Tu yg marah tu... geram betul lah.. Dia 2 lelaki yg dia ni pompuan.. Lelaki pulak yg ikut cakap pompuan.. hish... xtau la. kat skolah ni ada mcm jenis perangai. Org yg kita percaya jugak lah rupanya musuh dalam selimut tu... kesian.. Tapi x pe. kite tengok je la apa balasan yg akan dia dapat nanti.. Mula2 tgok keputusan UPSR dia nanti... Kalau teruk mungkin Allah dah balas... hmmmm.. mintak2 lah dia sedar nanti.. Sekarang blum sedar agi 2. Yelah kawan baik die ade. Pengganti saya pun dah ade kan.. Skarang ni die tanya soalan dekat "pengganti" tulah... Sebenarya die (*****) dan kawan die tu blagak sombong je x nk tanya kat saya tu.. Mcm dah pandai sangat.. Tp tgok2 "pengganti" tu sebenarnya tanya saya balik.. hahaha. Tengok, balik2 kesini jugak peginya jawapan tu. Mcm food chain tau.. tapi ni answer chain. consumer saya.. haha. Hah! ingat nk tulis sikit.. dah lebih pulak.. ok la byeee

18 September 2010

DOAKAN YANG TERBAIK!!

Assalamualikum. Pada 21/9/10 - 23/9/10 Selasa hingga Khamis nanti murid2 tahun 6 di seluruh Malaysia akan menduduki Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR). Termasuklah MARDHIAH ABDULLAH. Saya akan menduduki UPSR di dewan Sekolah Kebangsaan Dato Klana Maamor. Hari Isnin adalah mata pelajaran BM Pemahaman dan Penulisan serta Matematik paper1. Selasa hanya Matemaik paper2 dan Rabu Sains n Bahasa Inggeris.... Jadi doakan lah yang terbaik pada hari tersebut ye!!!! Moga2 calon2 yg lain juga berjaya dan semoga mendapat 5A!!!

14 September 2010

Photo Albums at WiddlyTinks.com





Scrapbook at WiddlyTinks.com




Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com



Scrapbook at WiddlyTinks.com




Photo Albums at WiddlyTinks.com
P


Selamat hari raya!!

10 September 2010

HARI RAYA!!


Assalamualaikum........ SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR BATIN... Ni dah masuk raya kedua.. mesti sibuk raya umah sedara mara kan..... Nak kongsi persiapan sebelum hari raya ni...












Bacalah pantun ini...

Terbang tinggi si burung kenari
Burung Kenari peliharaan Fatin
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Minta maaf zahir dan batin..

Daun pandan dan daun kari
Daun pisang buat ketupat
Lebaran ini menjelma lagi
Untuk disambut seluruh umat

Letak lemang dalam raga
Letak juga sebuah pelita
Bersalam salaman bersama keluarga
Ampun maaf turut dipinta

Pat-pat siku lipat,
Hari Raya makan ketupat

Pat-pat siku kiri,
Selamat hari Raya Aidilfitri

Pat-pat siku kanan,
Hari Raya makan penganan.....