CUBALAH MAIN.... BEST!!!!

26 Disember 2010

KEPUTUSAN PERLAWANAN PIALA AFF SUZUKI 2010Assalamualaikum.... yeah!!! Malaysia akhirnya menang dengan agregat 4-2.Walaupun Indonesia jaringkan 2 gol di Bung Karno.. Malaysia tetap menang!!! Tahniah.. DAn.... oleh sebab kita itu juga, PM beri kita cuti esok.. Tapi bagi yg memang dah cuti macam saya ni...... cuti gak la... hahaha.Terima Kasih!!


...................Bila dah kalah macam2 lah jadinya kat Indonesia.. Antara yang dipetik dari Berita Harian


"PELBAGAI cara dicari media Indonesia untuk mencetus rasa marah penyokong Malaysia di Jakarta. Antaranya ada yang menyebut dengan bebas bahawa pemain sayap negara, S Kunanlan adalah pemain import dari India."

Import dari India???


...................


Tahniah juga diucapkan kepada Safee Sali kerana dinobatkan pemenang kasut emas..


“Terima kasih kepada rakan sepasukan yang mencipta peluang kepada saya.Pada awal kejohanan saya tidak yakin dapat menjulang piala ini, tetapi selepas beberapa perlawanan, keyakinan saya memuncak untuk muncul juara.
-- Safee

...................
Persembahan cemerlang penjaga gawang Malaysia Khairul Fahmi Che Mat bukan sekadar mampu menarik peminat baru ke akaun Facebook beliau, malah menempatkannya di kedudukan kelima tertinggi di seluruh dunia bagi trend terkini rangkaian sosial Twitter.
Dalam tempoh sejam, penjaga gawang kelahiran Kelantan yang sebelum ini tidak begitu dikenali, meningkat secara mendadak ke tempat kelima, menumpaskan ''Support Timnas'', yang menyokong pasukan bola sepak Indonesia.
Fahmi juga menjadi topik paling popular untuk Twitter di Indonesia....................


ANtara gambar2 AFF Suzuki....Sebahagian penyokong sempat bergambar ketika berada di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) sebelum berlepas ke Jakarta bagi menyaksikan perlawanan akhir kedua Piala Suzuki AFF 2010 di Stadium Gelora Bung Karno.

...................


PEMAIN Malaysia, S Kunalan dijatuhkan penjaga gol Indonesia, Markus Harison Rihihina ketika perlawanan akhir pertama Piala Suzuki AFF 2010 di Stadium Nasional Bukit Jalil.


...................Sebahagian penyokong Malaysia dan Indonesia bersorak sebelum memasuki Stadium Nasional Bukit Jalil bagi menyaksikan perlawanan akhir pertama Piala Suzuki AFF 2010 antara Malaysia dengan Indonesia.

...................
Sebahagian penyokong Indonesia...
................


Oklah... sampai sini sajalah... Apapun, Malaysia Boleh.. Tahinah TAhniah Tahniah...
Akhir kata ...Majulah Sukan Untuk Negara...

Wassalam...

1 ulasan:

K0mEn...